HOUSKOVÉ KNEDLÍČKY
POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Utře se 30 g másla se 2 žloutky, přidá se 1 ve vodě máčená a vymačkaná houska, z 2 bílků sníh a dle potřeby strouhané housky. Nechá se to asi ½ hodiny odpočinout, poté se vykrajují malou lžičkou nebo tvoří rukou, v chladné vodě smočenou, knedlíčky a zavaří se do polévky.
2. Utře se 50 g másla se solí a 1 žloutkem. Poté se přidají 4 lžíce mléka střídavě s potřebným množstvím strouhané housky, aby vzniklo nepříliš tuhé těsto. Vmíchá se též sekaná zelená petržel, těsto se nechá asi ½ hodiny odpočinout, pak se zavaří jeden knedlíček na zkoušku, je li dobrý, vyndá se na moukou poprášené prkénko, rozválí váleček, nakrájejí kousky, tvoří se malé knedlíčky a zavářejí do polévky.
MOZEČKOVÉ KNEDLÍČKY
POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí mozeček se očistí, useká a na zrůžovělé cibulce s trochou másla odusí. Zatím se utře 30 g másla se 2 žloutky, dá se vychladlý mozeček, sůl, pepř, zelená petržel, dle potřeby strouhané housky, ze 2 bílků sníh, zlehka se vše zamíchá a lžičkou zaváří se knedlíčky do polévky.
JÁTROVÉ KNEDLÍČKY
POSTUP PŘÍPRAVY: 40 g másla nebo sádla se utře s 2 vejci, přidá se 150 g umletých jater, pepře, soli, majoránky, trochu rozetřeného česneku a cibule, strouhané housky tolik, aby se knedlíčky nerozvařily. Zavaří se do polévky a nechají podle velikosti 5 až 10 minut povařit.
MORKOVÉ KNEDLÍČKY
POSTUP PŘÍPRAVY: Kousek morku, asi jako vejce, se dobře utře, přidá 2 vejce, trochu mléka, sekaná zelená petrželka, osolí a přimíchá dle potřeby strouhané housky. Těsto se nechá asi ½ hodiny odpočinout, poté se tvoří knedlíčky, které se vaří asi 10 minut. Je dobře dát jeden vařit na zkoušku.
KNEDLÍČKY ZE ZBYTKŮ MASA
POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Zbytky jakéhokoliv pečeného nebo vařeného masa se jemně umele, 1 vejce se utře s 1 žemlí ve vodě namočenou a vymačkanou, lžící másla nebo sádla. Poté se dají 4 lžíce masa, kousek jemně sekané cibulky, solí se to, opepří, přidá i špetka květu (muškátového), dobře vše umíchá a dle potřeby přidá ještě strouhané housky. Dělají se malé knedlíčky a asi 6 minut vaří. Jsou vhodné do polévky z kostí nebo zeleninové zasmažené, neboť přidají polévce chuti. 2. Umele se 100 g zbylého masa, přidá 1 vejce, lžička sádla, špetka pepře, majoránky, sekané zelené petrželky, trochu utřeného česneku, 1 lžíce strouhané housky, dle potřeby se přisolí, promíchá a přidá mouky tolik, aby se mohly dělat malé knedlíčky, které se zavářejí do vařící polévky.
JÁTROVÁ RÝŽE
POSTUP PŘÍPRAVY: Připraví se týmž způsobem jako játrové knedlíčky, stačí však ode všeho jen polovina. Těsto se promačká do vařící polévky přes k tomu určený cedník.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1350 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA